Story Aku & Lagu



Hello Readers ! ^_^




Azfa nak tanya,korang suke dengar lagu tak?Lagu apa yang korang paling suka?Lagu apa yg membawa makna yg mendalam dalam hidup korang?Tak kisah la lagu cinta ke,rock ke,tradisional ke,mahupun lagu patriotik mcm lagu Negaraku tu ,  mungkin?

Alright,sekarang azfa nak gosip2 kat korang pasal lagu yang azfa suke.Tapi bukan kategori lagu cinta menjiwang mendayu-dayu tu lah ye.Azfa nak kongsikan pasal lagu yg paling azfa suke kerana lirik dan impaknya yang besar gedabak dalam diri azfa..Eh ?Ada ke lagu yang hok gitu azfa oi?Mesti lah ada..Cop2,sebelum azfa terangkan kenapa azfa suke lagu ni,jon baca lirik dye je dulu k?moh le kite..



See I never thought that I could walk through fire
I never thought that I could take the burn
I never had the strength to take it higher
Until I reached the point of no return

And there's just no turning back
When your heart's under attack
Gonna give everything I have
It's my destiny

I will never say never!
I will fight till forever!
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up
And never say never

I never thought I could feel this power
I never thought that I could feel this free
I'm strong enough to climb the highest tower
And I'm fast enough to run across the sea

I will never say never!
I will fight till forever! 
Whenever you knock me down
I will not stay on the ground
Pick it up
And never say never

I gotta be the best, and yes
We're the flyest
Like David and Goliath
I conquered the giant
So now I got the world in my hand
I was born from two stars
So the moon's where I land 


        Ha..inilah lirik lagu NEVER SAY NEVER.Sekarang azfa nak reveal kat korang pulak kenapa dan mengapa dan bagaimana azfa boleh suke lagu ni.Kan ade certain part kat lirik ni yang azfa bold kan?Lirik tu lah yang paling bermakna dan bawa maksud yang paling mendalam.Cuba hayati betul-betul.Kata-kata tu betul-betul memberi kita inspirasi dan semangat yang jitu.Buat kita rasa yang kita sentiasa ada peluang  untuk berjaya dalam setiap apa yang dilakukan ! Dan yang paling penting,kata-kata tu  menjadi pembakar semangat untuk kita walaupun diri sendiri sedang mengalami kesusahan .


       Azfa suke lagu ni sebab lagu ni lah buat azfa kembali bersemangat dan hilang nervous bila azfa berhadapan dengan macam2 pertandingan .Antaranya pertandingan Public Speaking dan Forum Remaja.Oii..sape tak cuak bile kene public speaking sorang2 depan audience tu?Maunya tergeliat lidah plus ketaq lutut masa cakap bahasa london tu sorang2 tapi audience semua diam membatu je pandang kita.


         Masa forum Remaja pulak azfa yg jadi pengerusi dan segala isi perbualan bermula daripada azfa.So,of coz lah rasa cuak dan risau plus nerves tu menebal dalam hati dan fikian kan?Solutionnya?Bila azfa rasa berdebar je,azfa akan dengar lagu ni kuat-kuat dan hayati liriknya.Terua azfa rasa macam "wah..dunia ni aku yang punya".So,takda apa yang perlu dirisaukan.  Azfa kembali bersemangat dan tak risau lagi. Yes !  Lagu ni dah berjaya mengubah hidup azfa ! 

          Lagu ni jugak yang jadi pembakar semangat bila azfa mula putus asa dengan PMR tahun lepas.Yelah,tahun exam kan,mestilah homework menimbun bertingkat-tingkat,kelas tambahan tak terkejar,makan minum tak menyempat,latihan tak terbuat.Hah..hambek kau.Then apa lagi,Azfa terus capai handphone dan pasang lagu NEVER SAY NEVER . Boleh hilangkan stress taw ?Alhamdulillah,dengan berkat usaha azfa yg tak putus putus ,jadi azfa berjaya dapat 8A PMR    .    Syukur    . 

       
Betul tak azfa cakap?Lagu ni betul2 memberi inspirasi kepada pendengarnya.Jadi,apa lagu yang korang suke plak?Habaq mai sini meh..

Papai !  ^_^


p/s:dapatkan hadiah-hadiah menarik seperti free 7 helai shawls,7 pasang contact lens,4 header,2 full edit blog,bangle,bookmarks dan banyak lagi dengan menyertai Giveaway Pertama saya DI SINI !



DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

34 ADMIRE HANTAR SURAT:

katie said...

Kau jdi mc forum remaja? Sama! Aku pon..mle2 nervous gile kot..lepas panel pertama ckp bru lega gile n rase cm xde pape..

era kecik said...

gud luck :)

PURPLEVIOLET said...

@katieYup2..sama la.dah la mase pertandingan tu,memang skolah aku peserta pertama.jadi memang sah2 lah aku yang kene mulakan semuanya . Kitorang dapat giliran yang pertama untuk mulakan forum.dandan je semua org diam n pandang aku mula bercakap..atotoi...!

PURPLEVIOLET said...

@era keciktengs ye ^_^

weird alien said...

justin bieber !! xD
hahaha..aku prnah bwk lagu nie join pertandingan kt skola..tp bkn aku nyanyi..aku main giatr je..dpt num 3..tp mmg betul lgu nie blh bg smangat.. =)

PURPLEVIOLET said...

@weird alienow..tahniah..tapi memang bagi semangat kan?hehe..tu sebab azfa suke lagu ni.takkan asyik2 nak dengar lagu cinta je kan?

k e y r i said...

suke lagu ni :)

zahidahwahid said...

serious, memang ketaq lutut buat public speaking...

kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

lagu nie pun best . suke gak dgr lagu nie kalau time tgh tension

PURPLEVIOLET said...

@Sharifah Salwa Mohd Jafrisama la..

PURPLEVIOLET said...

@zahidahwahidtahu takpe..cuak je

PURPLEVIOLET said...

@k e y r ibest kan?

emy zulaiha said...

gud luck azfa :)

PURPLEVIOLET said...

@emy zulaihatengs ye emy zulaiha

Joel Leslie said...

goood luck dear :) hehe. all the best in life tau..

http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

PURPLEVIOLET said...

@Joel Leslietengs ye...

izamin said...

wah best2.. gud luck :)


http://izamindorayakis.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

PURPLEVIOLET said...

@izamintengs ye.... ^_^

Miera Akmalina said...

waah , azfa mmg berani laa .. kkalkan ye mcm tuu ..

http://miera-akmalina.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

PURPLEVIOLET said...

@Miera Akmalinainsyaallah..harap boleh jadi better tahun depan.yeah!

anamizu kaito said...

hai azfa.. hehe.. cik ana pon teringat dlu mase jd pengerusi forum remaja + public speaking cmtu.. mmg sriyesly ketar+nerves gak la..tp mmber2 yg tgk pakat ckp wahh tererla hang wehh =P





http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html






luv,
cik ana

PURPLEVIOLET said...

@anamizu kaitocik ana pun sama jugak ke?fuiyoo..tahu takpe!terketar2 depan orang tu kan?hahaha.klaka betul bila ingat balik.

Nur Atikah said...

neve say never hihi :D

http://sukadukahidop.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

NiaLidia. said...

never say never JB eh? act kan ada desas desus yg kata lagu ni haram tau , sbb NEVER SAYA NEVER tu mmbawa maksud kepada jangan pernah bkata tdk pada dajal. tp x sure lah , hihi

ni NL punya story dan lagu hehe jom komen :P

http://nialidia.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

fiQ'Ra said...

never say never.. gud luck syg ;)

admin,
GF ~

PURPLEVIOLET said...

@Nur Atikahjangan pernah kata tidak!hehe.selalu la kata "yes.i can"

PURPLEVIOLET said...

@NiaLidia.yeke?tapi tak sure kan?lagu ni bagus untuk motivasikan diri kite..

PURPLEVIOLET said...

@fiQ'Rathanx ye kak mas ! :)

wan niahix said...

suke lagu ni.. suke... ^_^
gudluck eyh...

PURPLEVIOLET said...

@wan niahixthanx...

Gadis mutiara_Solehah said...

wah,tahniah dpt 8A,adk taun dpn,doakan ye?=)..btw,lagu ni mmg memabkar semangat^^

::CIK LYNN:: said...

gdluck...=)

http://lynnlinda.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

PURPLEVIOLET said...

@Gadis mutiara_Solehahamin..belajar rajin2 taw?

PURPLEVIOLET said...

@::CIK LYNN::terima kasih ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...