Tutorial lagi


Siapa kat sini yang masih baru dalam dunia blog dan kurang tahu cara nak letak banner/gambar beserta link untuk banner trsebut?Hohoho..Tadi adik mira ni tanya azfa mcm mane nak buat.




Akak buat tuto ni spy adk lebih faham..
Meh sini kak azfa *ecehh..nama kemain..* ajar adik mcm mane nak buat ye .


1.Dashboard > design > page element >add gadget > picture
2.Nanti dia akan keluar kotak mcm ni.




Lepastu...




Dah siap sayang...kalau ade pape soalan tanya azfa yea.. ^.^




DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

4 ADMIRE HANTAR SURAT:

Mya Dixxeose said...

hoho:) tems kak ^^

♥GEE♥ said...

macam mana pulak kalaw nak letak kat p0st ?

Mya Dixxeose said...

@♥GEE♥
copy image kat gambar tu,then paste dekat post.
bila nak letak link,highlight image tu dan tekan icon link kat atas post tu.
then masukkan la link tu.save. -kak azfa.hehe

♥GEE♥ said...

0wh ,macam tu.. thanks, ya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...