SOROK JUMLAH FOLLOWER KAT WIDGET FOLLOWER

HELLO READERS! *kenyit mata sikit kat korang

Taw tak mcm mana nak sorok jumlah follower kat widget follower di sidebar korang tu?yang bawah ni ha..





Bile korang letak kat sidebar,otomatik jumlah follower korang akan tertera dengan tak malunya kat situ,bukan?Bagi korang yang "low profile" dan taknak orang lain tahu jumlah sebenar follower korang,KLIK SINI dulu.

Lepas tu korang akan nampak menatang ni.Klik mcm dalam gambar tu.


1.Tentukan saiz kotak follower dan jumlah baris yang korang nak.
2.Lepas tu,edit warna kotak widget follower tu pulak.
3.Korang kene pastikan warna untuk "content headlines" sama dengan warna "content background" okay?
4.Klik "Generate Code" untuk dapatkan code widget follower korang yg lain dari pada yang lain tu..eicehh..
5.Copy code yang dia bagi tu.
6.Pergi Dashboard > design > page element > add gadget > html/javascript > paste code yg korang copy tadi.
7.SAVE dengan hati yang eksaitedd !

DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

8 ADMIRE HANTAR SURAT:

rATU bIDADARI cHENTA said...

kalo follower kte ilang camne? tp kat dashboard ade...pelik2

PURPLEVIOLET said...
This comment has been removed by the author.
PURPLEVIOLET said...

@rATU bIDADARI cHENTAfollower tu takkan hilang.kita cuma buat nombor follower kat widget tu invisible je.jadi orang lain tak kan tahu jumlah follower kita.

myzamar said...

tq share....

MéuzAngelo™ XXIII said...

buat ape nk sorok bilangan followers? tunjuk je la biar byk or sikit.. knp? knp?

PURPLEVIOLET said...

@MéuzAngelo™ XXIIIsiapa yang tak suke org tahu follower dia..boleh la tak tunjuk guna cara ni.

lin@ cweks said...

mm..pelik lah my blog..
kat dashboard dye tulis follower ade..tpy blek bukak blog follower 0

PURPLEVIOLET said...

@lin@ cwekssejak semalam memang mcm tu.ramai blogger lain hilang follower tiba2.ade orang kata google tengah buat maintainance.mungkin lah kot.saya punya pun mcm tu gak kadang2.xyah risau la.nanti dia oke balik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...