LUKISAN MASA TENGAH SAKAN BERCINTA





Ye..orang lidi je.bagi orang lain yg “hati batu” ,lukisan ni tak ubah mcm lukisan budak kecik yg boleh diconteng-conteng sesuka hati.kalau rasa tak lawa,renyuk-renuyk kertas tu n campak kat tepi.tapi bagi azfa yang memang dalam “cinta” masa tu,lukisan ni melambangkan yg azfa ready nak kahwin ngan dia.Tak salah kan kalau kita imagine masa depan?

Ye..mcm yg dia cakap,ade dua boboy n dua gegurl. *kelas kau jah !* tengah tu mama n papa.happy family.

Tapi masa tu azfa lupa.azfa lupa untuk berfikir lebih mendalam pasal ni.”betul ke azfa nak kahwin dengan dia?”..oopps..mungkin lebih tepat lagi kalau azfa tanya mcm “betul ke azfa nak kahwin dengan  _____   _____  ?”

Cett ! azfa merenung masa lalu lagi.bukan sengaja.tapi..omaigod..kenapa malam tadi mimpi dia ? mcm takde orang lain je.dulu,hampir setiap malam azfa mimpi pasal dia.lepas azfa bangun tidur je,mesti terus story kat dia apa yg azfa mimpikan tu walaupun azfa terjaga dari tidur tu pada jam 4 pagi !

Lagi satu.sehari lepas azfa bukan milik dia lagi,azfa bermimpi pasal beberapa orang lelaki. Azfa sedaya upaya cuba tafsir mimpi tu dan azfa da tahu apa yg Allah cuba nak sampaikan pada azfa.

Azfa mimpi,azfa tinggal kat satu kampung ni.sebatang kara.azfa sorang gurl yg cantik semua lelaki try nak rapat ngan azfa. *dalam mimpi tu memang mcm tu .takde unsur tokok tambah okay..haha*

Continue.sebelah umah azfa tu ade sorang lelaki yg suka azfa n suruh azfa terima dia.family dia pun pujuk azfa gak.tapi azfa tak endahkan.lepas tu azfa berjalan-jalan cari sape tah,azfa berselisih dengan seorang guy yg handsome sangat n suka azfa.azfa pun suka dia.tapi azfa pendamkan je perasaan tu.tak nak layan perasaan azfa ni yg meronta2 suka dia.

Azfa jalan lagi,azfa jumpa ngan bekas boyfie azfa yg merayu2 mintak couple balik.tapi sorry,masa tu azfa Cuma anggap dia mcm kawan azfa yg lain.untuk kali ketiganya,azfa tolak lelaki yg suka azfa. *tak tahu la kenapa dalam mimpi ni letakkan azfa sebagai watak budak hot,hahaha*
Akhirnya,azfa pergi satu rumah ni,tu rumah kawan azfa.rumah dia besar,banglo 3 tingkat!dia memang org berada.azfa pergi sebab dia yg bawak azfa.bagi azfa,dia tak lebih daripada kawan lelaki azfa yg biasa je.sama mcm org lain. azfa nampak kat umah dia ada 4 org maid yg peramah dan baik sangat.then tetiba dengan tak semena-mena,dia introduce kat mak dia yg azfa ni bakal menantu mak dia.masa tu azfa Cuma senyum kelat sebab tak faham apa yg dia tengah buat ni?bila mak dia pergi,azfa tanya dia “apasal kau cakap mcm tu kat mak kau?”.dia senyum.then azfa jadi bahagia tiba-tiba.rupanya dia memang nak jadikan azfa sbg isteri dia.bawak azfa jumpa mak dia sebab nak kenalkan azfa kat family dia.nak declare kat semua orang yg dia nak kahwini azfa.

LOLS !ape da..apedahal azfa dapat mimpi mcm ni kan?bangun tido terus rasa pelik+ajaib.apa jadah la !

DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

2 ADMIRE HANTAR SURAT:

hanna said...

woahhhh..nak kahwin, but after degree..cop2 empat anak? hoho ^^ kelaasss kau azfarah :)

PURPLEVIOLET said...

@hannamemang la after degree.plus,after few months kerja baru kahwin !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...