PUISI UNTUK SHERA DARIPADA ZAHIRIL ADZIM DI MAJILS RESEPSI MEREKA

Hello readers!
Semalam,tanggal 27 November 2011,pasangan selebriti Zahiri Adzim dengan isterinya Shera Aiyob dah adakan majlis resepsi menyambut menantu di pihak lelaki.Dah lama dah azfa nanti2kan majlis diorang ni sebab azfa memang suke diorang daripada mula couple sampai lah tunang sehingga diorang selamat diijab kabulkan pada tanggal 20 Nov lepas.Tepat seminggu sebelum majlis resepsi ni diadakan di Kelab Shah Alam,Selangor.Zahiril sangat segak bersut tuksedo berwarna krim perak diraikan bersama isterinya yang anggun bergaun malam leret sedondon dengan sedikit bungaan manik warna ungu rekaan pereka terkenal Hatta Dolmat.Ahh...faveret kaler azfa !











 Azfa memang suke tengok lakonan Zahiril Adzim sejak filem Kami The Movie dan drama 6 Progresif.ala..yang dia jadi otai form 6 tu.heee






Shera pulak azfa mula minat dia sejak dia pegang watak utama dalam filem Karak.Walaupun filem tu filem seram,tapi azfa tetap rasa Shera tersangat lah comel dalam filem tu !






Guess What !Shera menangis masa Zahiril deklamasikan puisi yang dia tulis sendiri kat depan Shera mase majlis resepsi tu.wahh...suweet ! Puisi tu dibacakan dengan iringan lagu DIRIMU SATU nyanyian UNGU.



Puisi Zahiril buat Shera

Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.”

Azfa doakan,mereka bahagia sampai ke syurga..Aminn...


p/s:Klau ade orang buat sajak mcm ni kat Azfa pun azfa terharu gila..bila la kan papa?haha


DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

11 ADMIRE HANTAR SURAT:

Qil_H0shi said...

sweet sangat tuh.,aish.,nk cari huby cm nie r :) .,dye0rg mmg sesuai

katie said...

arghhh... sweetnye !

aku pun minat zahiril adzim start dari drama 6 progresif.. yang kami the movie tu aku x perasan pun die.. aku pun dah x ingat sape yg berlakon..hehe

PURPLEVIOLET said...

@Qil_H0shisiapa taknak hubby mcm ni?hehe

PURPLEVIOLET said...

@katiesangat2 lah suweet !

Nurrul Amiera said...

jeloz nye :(

PURPLEVIOLET said...

@Nurrul Amieraazfa pun jeles jugak nih..

blackrosehunter said...

wahh..sweetnya.. :)

Blackrose's latest entry: Facebook Menjual Maklumat Penggunanya | Blackrosehunter

Cik Oda Gelang said...

uwaaaahhhhh...syok laaa

LyNn LyNdA said...

wahhh so sweet...
nk jgk cm 2..hikhik

done follow u dear...

dokiStory said...

romantiknyer ZA nih... tepikat ngan somi org jap!!

PURPLEVIOLET said...

@dokiStoryazfa pun terpikat gak ni.haha.tapi tak mau la terpikat lebih2.kesian lak kat shera ni ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...