CARA ELAK BLOG DI HACK

HYE READERS!

Gaya azfa greet korang macam happy je kan?Padahal azfa baru je pulihkan blog azfa daripada kene hacked semalam.lepas satu satu bencana datang menimpa azfa bagai jatuh ditimpa tangga *ade kene mengena ke?err..

Baru je dua hari lepas azfa contact ENCIK GOOGLE haritu sebab azfa suruh dia pulangkan balik blog azfa yang dah kene removed.nasib baik dapat balik.pheeewww...

Semalam lak blog yang cute ni kene hacked oleh monyet ni---->batman and joker.
Elok2 blog azfa ni warna purple dihiasi polka dot comel2,tetibe bila azfa nak bukak balik blog,jadik hitam legam serupa bontot kuali ! 

Yang buat azfa rasa lebih hangat daripada biasa tu,bila dia ubah 100% template blog azfa ! nasib baik dia tak buang widget2 kat tepi nun,kalau tak,memang azfa berkabung 30 hari 30 malam la mengenangkan blog yang dah nazak tu..

Kat page blog azfa pulak dia boleh kata:

 "HACKED BY BATMAN AND JOKERMAN..HAHA..WHY SO SERIUS?...don't hate us.. "

Ahh..pale wotak kau ! Nasib baik lagi azfa tak sumpah2 korang taw?
Lepas je azfa recover balik blog azfa,azfa cepat2 mintak tolong kat ENCIK GOOGLE sekali lagi untuk protect blog azfa daripada sebarang batman,jokerman,superman mahupun supermak..hiyarghhh...

Atotoii..sekarang baru nak berjaga-jaga kan?haha..azfa memang..dah terhantuk baru nak terngadah..ngeh ngeh ngeh..
Korang dah protect blogspot korang belum?tak nak kene hack mcm azfa kan?ha..kalau mcm tu,sila contact lah ENCIK GOOGLE azfa kat sini ye --->WEBSITE PROTECTION by google

Than korang akan nampak ni kan?


Klik kat Using 2-step verification tu.then masukkan password korang.Then ikut langkah2 seterusnya.

Klau tak faham ape sebenarnya yang ENCIK GOOGLE  tu suruh korang buat,korang tengok cara-cara dan guideline dia kat sini dulu ye.---->CARA-CARA ISI FORM


Semoga blog/website korang sentiasa terpelihara dan terhindar daripada segala "MAN" mahupun "MAK".



DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

9 ADMIRE HANTAR SURAT:

Faizal Zulkifli said...

kne hacked?? memg mudah ko nk hack blog ni....lagi2 klo dia pakar tentang IT....byk cre bleh gne untuk hacked blog ni....antrenye org bleh hacked melalui coding...

smoge page blogger ni membantu k...^_^
>>http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/11/tutorial-disable-ctrlu-dan-copycat.html

NZ Diaz said...

er, azfa, greet, bukan great.

tapi macam mana dorang boleh hack?

mesti rasa risau gila kan bila dapat tahu kena hack. aku pun pernah kena. dan sampai sekarang aku tinggalkan kesannya. sebagai pengajarang untuk diri sendiri.

apa pun thanks share info :)

http://perahotak.webs.com kalau nak tengok kesannya. haha

PURPLEVIOLET said...

@NZ Diaztak perasan pulak azfa tersilap taip.hati tengah panas punye pasal gara2 kene hack.haha.tu yang taip laju2 tu..azfa dah tengok dah..kene hacked jugak ye?sakit hati je kan?

PURPLEVIOLET said...

@Faizal Zulkifliazfa dah g tengok blog tu.thanx ye..^_^

Mohd Zakwan said...

yang pasal turn on step 2 verification tu, zakwan ada tulis tutorial mengenainya kat entri INI...
Jom ramai-ramai singgah dan baca sebelum blog korang menjadi mangsa hacker !

hanna said...

thanks for the info friend! memang skrg bnyk org kena hack/deface. Org yg hack tu siap ada page kat fb and senaraikan blog2 yg dia hack.

btw,aku suggest tempahan header tu kau letak kat bhgn sidebar sbb kat tepi ni susah sikit nak bce entry :)

PURPLEVIOLET said...

@hanna ur welcome fren!

PURPLEVIOLET said...

@Mohd Zakwanthanx ye zakwan..

nurmujahidah said...

ari tu blog hilang gak,, n dah buat step yang awak ajar ni,, btw.. tq for this entry,, nice one,, done follow awak,, :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...