DAPAT MARKAH EXAM 100%!

Assalammualaikum....
wallamak...azfa bagi salam untuk kali yang pertama..nampak sangat azfa baloq liat (bahasa utara  *malas)nak bagi salam kan??

okeh,now we start our discussion...haha..
memandangkan skrg musim exam/peperiksaan/test/ujian/percubaan/soundcheck/medical check up dan bla bla bla...skrg ni,azfa nak ckap sket pasal exam lah kan...td pun azfa baru je exam math..wuhu...! *bf azfa pon tak amek taw azfa exam ape ari ni..)
agak membiolkan otak azfa sebab dye masokkan chapter2 mase pmr lah weyh!tapi tak lah biol mane sebab azfa taw memang akan masok n dah revise ape yang patot sebelom nak perang combact dengan exam paper tu..

teringat plak beza exam dulu n skrg..kalau dulu,azfa terror la kod!start darjah satu smpai darjah 6,tiap kali exam mesti azfa dapat 90/80++..banyak kali jugak lah dapat 100%.tengok,kan diameter  hidung azfa dah bertambah 12mm!hahaha

mase darjah satu..asek2 100%,sket2 100%..bile dapat result tu memang bole bolayan je lah kat kertas exam tu sebab dah boring dengan markah 100% tu..walawee...bajet betol azfa ni mase tu..maybe soalan tu jadi senang untuk azfa sebab azfa dah biase dengan soalan2 susa mase azfa sekola kt chinese kindergarten dulu..azfa ingat lagi,nama dye JAYAMODERN KINDERGARTEN,kuching,sarawak!..haih...bajet lagi..

jadi bile masok darjah satu dan dua,soalan kacang bendi dye bagi kat azfa,mamang sah2 la azfa bole score kan?tp mase azfa darjah dua,kelemahan azfa ialah azfa tak reti nak buat operasi bahagi..ala..yang gune bentuk lazim yang ade ekor2 tu.ala..macam ni ha..



ha..bende alah ni la..serius!azfa tak tahu nak buat bende alah ni mase darjah 2 dulu..tak yah la gelakkan azfa..azfa pun nak tergelak sebenrnye !hahaha

tapi bile skarang...susa giler nak dpat markah 100%..tak tahu kenapa..maybe sebab azfa malas belajar kot..hehe...kalau dulu,cuma ade tambah,tolak,bahagi,darab,peratus,pecahan dan yang se'masa' dengannya,tapi skrg memang mustahillah nak dapat markah kaw2 bile ini yang azfa mula belajar :

 a b     a    ∡   | x-y |    π   ∝   ∑    \frac{dy}{dx}   (x)      B    ∭ 


Kan dah juling2 mata korang jadinya..kehkehkeh...start form 1,azfa da mula belajar mende alah ni..sebenarnya bende2 alah ni senang je..saje je azfa wat gempak cakap susa..cuak je korang kan?haha..bile dah ade addmath,physic,sejarah,geografi lah ape lah ..purata markah tahunan yang azfa junjung sampai nak patah tengkuk selama ni menurun dan menurun..that means, bayang2

100%

tu tinggal kenangan je lah..pernah ada rasa 100% antara kita,kini tingaal kenangan..hehehe..
korang plak mcm mane?pernah tak dapat markah 100%..???
DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

12 ADMIRE HANTAR SURAT:

MaiRa QuEeN said...

wah!!xpe cbe la bg dpat 100% lagi...MQ pulak lemah ckit math nie..hehehe

shiema sufian said...

try to get it up ye :)

NUR AZFARAH said...

@shiema sufianinsyaallah...usaha tangga kejayaan!hehe

NUR AZFARAH said...

@MaiRa QuEeNmath kene buat banyak latihan..kalau main2 je meemang ke laut lah...mcm azfa jugak..huhuh

EnciK AxixOu said...

belajo rajin2..dapat la balek 100% 2 .hahaha

NUR AZFARAH said...

@EnciK AxixOubaiklah...azfa nak struggle untuk nex week punye exam plak..subjek2 sains tulen..walawee...

noraauliyya said...

pernah ~ hehe

NUR AZFARAH said...

@noraauliyyabagus2..hehe.sweet memory kod..

emieysandra said...

xsuke sgt mate! huhu..thniah! dh dpt buat tab menu tu, cantekk ~_^

bloghok said...

aku xpernh dapat pun

NUR AZFARAH said...

@emieysandraazfa pun kurang minat math..btw,tab menu tu bole jd lawa sebab awak..hehe

NUR AZFARAH said...

@bloghokkau belaja ke tak?hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...