Dunia 2011 & 2012


Hello Readers
Sempena Tahun Baru 2012 ni,azfa nak share sikit kat korang pasal perbezaan MENDADAK tahun 2011 dan 2012.Yang jelas,azfa nak share pasal perbezaan dari segi persediaan sekolah.Banyak beza woo.. !





                                          
PERBEZAAN 2011 DAN 2012

2011-Beg sekolah pakai yg form 3 punya,pencil case pakai yg form 2 punya,buku tambahan beli yang nipis punya.haha
Azfa cuma budak yang baru habis PMR dan berjaya masuk kelas Sains Tulen.Dengan harapan dapat timba ilmu berguni-guni.Tapi persediaan ke sekolah tak lebih dari dari biasa2 je . Just like so-so. Form 4 selalu dianggap sbg "HONEYMOON YEAR".Azfa tak rasa mcm tu,tapi hakikatnya azfa sendiri duk steady je time dlm kelas.Serupa budak tadika yg bebas berborak dan bermain kejar2 masa cikgu mengajar. *err..part main kejar-kejar tu azfa tak praktikkan tahun lepas.hehe*



2012-Sebagai calon SPM 2012,azfa buat persediaan yang lebih untuk tahun ni.Segala kelengkapan sekolah dibeli dgn pelbagai panduan.Panduan ape tu eh?Tengok beg sekolah yang baru tu,azfa beli design yg azfa suka.design yg tengah meletop sekarang ni.Jadi azfa lebih bersemangat waja untuk pergi sekolah tahun ni berbekalkan beg idaman ! Pencil case pun design idaman jugak sebab dye ala2 kucing dan gebu taw!jugak beri azfa semangat untuk melangkah ke sekolah di SENIOR YEAR ni.panduan kedua ialah dari segi warna .Beg dan pencil case harus berwarna pastel (warna-warna lembut) supaya azfa lebih rasa tenang dan relax sepanjang tahun 2012 ni.Yelah,nak SPM kan,mesti la banyak duty kene bereskan,banyak homework kene siapkan,banyak projek kene langsaikan dan banyak event kene sertai.
Last but not least !Buku-buku tambahan untuk tahun ni lebih tebal ! Habislah azfa nak khatam semua buku2 tebal ni..   >.<





DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

9 ADMIRE HANTAR SURAT:

PopkoRn said...

study smart buat kamu
hokeyh

Miss Nadya said...

study elok2 yer sayang..:)

http://www.nornadiah.com/2012/01/dunia-2011-2012.html

cIKhA said...

wahh cantek sungguh beg skolah ngan pencil case die ye...selamat menempuh cabaran spm la dik

Hilmi Razali said...

banyak lah honeymoo year time form 4 ya? Hahahaha banyak cantek !

CikNuwairah said...

good luck family fiq'ra..:D

zahidahwahid said...

honeymoon year dah lepas..now time to struggle...good luck and all the best dear...
http://www.zahidahwahid.com/2012/01/4904/

::CIK LYNN:: said...

gdluck...=)

http://lynnlinda.blogspot.com/2012/01/dunia-2011-2012.html

katie said...

haha.. beg skola kau sama design dengan aku cuma beg aku warna maroon pastu corak polkadot.btw, pencil case kau comel giler !

Faqihah Husni said...

Singgah dalam Segmen yang sama ;) Tak banyak sangat beza :D

http://faqihahhusni.blogspot.com/2012/01/dunia-2011-2012-by-gf.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...