SAYA MEMANG SELALU KENE HEMPUK MASA KECIK-KECIK DULU !


.
Hello readers !


SEKADAR GAMBAR HIASAN

Azfa tetibe teringat,kenangan masa azfa jadi girl berperangai jantan masa kecik2 dulu..heh ! Tak caya ?Caya la.Azfa tak tipu.Dulu azfa tembam cam apam yang bentuk mcm muffin tu.Yang sekarang punye style apam ada polka dot. *nak nak lagi apam polka dot yang warna pink purple..perrgghhh..cicah ngan kelapa parut pun sodap wey ! Hoi,ape azfa merepek tengah hari rembang ni ??* Tapi sekarang semua kawan plus makcik pakcik hatta atuk nenek azfa pakat tanya "Bila hang nak berisi siket?kurus sangat ! "



Korang mesti tak caya bab ni.Dulu azfa berkulit hitam legam. *epp!tak sehitam negro la..*Sebab apa?sebab azfa suke main panas dengan kawan azfa yang bernama Epik.Azfa tak tahu apa nama sebenar dia since lepas umur 6 tahun je,azfa pindah perak.Dulu azfa tinggal kat kuching,sarawak.Korang agak dia girl ke boy?  Jeng Jeng Jeng...He 's a boy la.Dia yg bertanggungjawab jadikan azfa hitam legam.Sebab ape ye?Sebab dia yang bawak azfa main guli tengah-tengah panas ! Dia suruh azfa lempar guli,azfa lempar la. Bukannya azfa tahu pun main ngan menatang guli tu.. Heh !

Azfa selalu kene hempuk ngan abah masa umur 5/6 tahun dulu . Dengan buku . Kat kepala . Sebab apa kene hempuk ?Padahal kan masa tu azfa cume budak tadika lagi?Sebab azfa tetap baca buku terkedek2 dan salah kira soalan matematik walaupun dah berpeluh2 abah ajar azfa.Abah kata,dalam ramai2 adek beradek azfa seramai 4 orang tu,azfa lah yang paling banyak kene hempuk kat kepala.Azfa tough.haha.Adek2 azfa semua manja2 plus gedik2 je semua . Ahaksssss... 




SEKADAR GAMBAR HIASAN

Azfa pernah lari dari parents azfa masa kat shopping mall sebab diorang tak nak beli ape yang azfa minta ! Ye. Tak tipu.Dah lah masa tu dah malam,kereta banyak lalu lalang depan mall tu.Azfa larikan diri dari parents azfa sampai ke luar mall.Abah kejar azfa.Azfa lari lagi laju sebab tak nak abah tangkap azfa.Tapi malangnya,azfa tertangkap dan dibawa ke lokap a.k.a kene kurung dalam bilik air rumah ! Sadis tak sadis ? Kene kurung,kene kunci dan lampu ditutup taw ! Meringkuk la azfa dalam bilik air tu bergelap gulita .Azfa nangis2 dalam tu suruh mama lepaskan azfa.Tapi rupa-rupanya,dia dah lama dah bukak kunci tu.azfa je yang bodoh ingat pintu tu selamanya berkunci.. Ha Ha Ha !



SEKADAR GAMBAR HIASAN
Bila Azfa buat salah je,azfa kene rotan dengan penyangkut baju .*Tapi penyangkut baju kat umah azfa cute siket.ada macam2 kaler ! hehe *Habis berbirat tangan dan kaki azfa taw masa kecik2 dulu. Nak nak lagi lepas kene hanger yang besi halus nipis tu.Hambek kau,lagi berbisa ! Azfa pun tak faham,kenapa kalau azfa buat salah,mama n abah rotan azfa?Kalau adik2 azfa buat salah,diorang cuma marah je.Tak rotan pun.Ini tidak adil !Kadang2,azfa suka jadi batu api.Bila abah/mama marah adik azfa,azfa menyampuk sekali "Rotan je dia ma..." Muahaha .

Dulu Azfa suka ikut Epik main belakang blok rumah.Kat situ ada stor terbiar.Dia kate "Masuk la cepat!".Azfa yang takut2 tetap masuk gak.Tapi sekejap je.Sebab bau stor tu, pergghhh !   Macam bangkai !Dan Epik suka ajak azfa main kat longkang tepi blok rumah kitorang,panjat2 tembok tinggi 2 meter,masuk semak belakang blok rumah,merayau kat blok lain,petik buah belimbing orang,tanam mayat kucing yang dah mati dan bla bla bla.Bila esoknya,azfa tgk kucing tu dah berulat .Iyeeek !Ha Ha Ha ! Dan azfa paling suka panjat pokok rambutan dan pokok mangga belakang rumah.Hey,jangan cakap azfa tak pernah kene pacat masa dok gigih panjat pokok tu taw!



Tapi walau azfa seorang jantan bertopengkan muka perempuan feminin mase tu,Azfa tetap pakai drees bila nak g jalan2.Azfa tetap berambut ikal mayang sampai hampir ke pinggang.Azfa tetap pakai skirt pendek paras lutut masa pergi kindergarten.Hey azfa! Kau tak masuk tadika Islam ke ? Yup .Azfa mana ade masuk tadika Islam .Azfa masuk chinese kindergarten . Azfa cuma belajar chinese,english,n malay je.No jawi, No surah,No doa makan ,No alif ba ta !tapi kat sana dia utamakan english .Dulu azfa terror cakap english ngan kawan n teachers taw! Takdenye cakap bahasa melayu.100% english.Tapi tu dulula.Sekarang azfa rasa malas nak cakap english.Dalam kelas english je azfa ckp english.Azfa pun kadang2 terfikir gak,hebakk betul aku masa kecik2 dulu ek!Ha Ha Ha ! opppssss..sudah2.Kang korang kata azfa bajet hebakk pulak kan..hehe..

Papai ! ^_^




DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

2 ADMIRE HANTAR SURAT:

NZ Diaz said...

ketegasan mereka la yang menjadikan kita manusia. hehe

PURPLEVIOLET said...

@NZ Diazsetuju.berkat abah,azfa selalu dapat no.1 masa exam kat skolah rendah..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...