Aku Seronok Jadi Pengantin Malam Tadi

Hello Readers !   :)

Semalam azfa g Seri Kembangan untuk jadi pengantin ! Apa ?? Azfa jadi pengantin? Yang duduk atas pelamin tu?Yang makan suap2 dengan pengantin lelaki tu ?? haha. Ye sayang.Azfa kahwin semalam.Mjlis dimulakan pada jam 11 pagi.Diiringi paluan kompang seragam berpakaian serba purple kegemaran azfa.

Azfa berjalan di sebelah pengantin lelaki yang bernama Mr K dengan malu2 kucing sampai ke pelamin yg jugak bertemakan purple.Lepas dah duduk je kat pelamin yang tema ala Victorian Classic tu,azfa ditepung tawar oleh ramai sahabat handai,family termasuk Ex azfa yg sorang tu.Kesian dye..sanggup datang jauh2 untuk raikan azfa sebagai ratu sehari.

Lepas puas dah duduk malu2 atas pelamin tu,azfa n hubby g makan beradab u olls!siap bersuap2 bagai.Ouch Romantiknya husband i yang sorang ni. Sila jgn jeles.Then tak lupe jugak,posing2 ambik gambar berdua dengan husband i ,kat pelamin,kat bilik pengantin yang menjadi saksi malam pertama  yang dihias bunga2 ros putih faveret azfa.Wahhh..indahnya hari tu.

Coppp !

Penyakit daydreaming azfa dah mula datang balik.Muahaha.Tu semua cuma khayalan je walaupun memang azfa jadi pengantin semalam.What de kong haja kau azfa ! Mati2 aku ingat kau kahwin semalam ! Haha .Lek lu..

Alkisahnya semalam azfa g majlis tahlil kat satu rumah saudara azfa.kiranya azfa part of tuan rumah la.Sepanjang tahlil tu berlangsung,azfa dok kat dapur je.tolong2 apa yang patut kat dapur tu.

Bila jemaah perempuan yang terdiri dalam kalangan makcik2 ni datang.Azfa keluar la n salam2 dengan diorang.perempuan melayu terakhir la katakan .. Kan2 ? heeee.. Tetibe ade sorang makcik ni kata   
  " La..ingatkan pengantin la tadi " Lepas tu je semua yang datang termasuk makcik makcik jemaah seramai 9 orang plus jemaah lelaki n family azfa pandang2 n senyum kat azfa.Haha..Malu tahu?Then semua orang cakap azfa ni pengantin malam tu.

Maybe sebab baju yg azfa pakai malam tu ade design ala2 pengantin kut?Really?Tak kan la.Baju tu cuma baju kurung moden yang kembang sikit kat bahagian bawah baju.warna putih yang plain gila. Corak ? Zero ! Dah mcam kain kafan dah tgknye.Cuma ade labuci sikit2 kat bahagian tangan tu. SIKIT JE PUN ! Mak cik azfa kata baju azfa grand sangat malam tu. Oh iyo ko? Ce tengok,Ce tengok !


Warna putih plain gila sampai tak tahu mana satu dinding ,  mana satu azfa


Masa ni semua dah balik.Tinggal family je.Jadi tak salah kan nak posing kejap ?



Mana ade grand pun.Nak kata mcm baju pengantin pun tak jugak.Ehh..ade la 10%.

muahaha.

Korang pernah tak alami pengalaman yg sama mcm azfa? Atau lebih teruk lagi?

K papai !




DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

8 ADMIRE HANTAR SURAT:

Hilmi Razali said...

mr k? hahahaha

PURPLEVIOLET said...

@Hilmi RazaliYup..mr K.haha

Huda Diaz said...

aku tertipuuu

i was like budak ni bukan baya aku ke?

cis T_T

*menjadi betul

PURPLEVIOLET said...

@Huda Diazyeay!tertipu jugak hang..hehe

Cik Oda Gelang said...

sebab pengantin kan normally kai baju putih..her her

PURPLEVIOLET said...

@Cik Oda Gelangsebab tu la kot.hehe

NOVA said...

@PURPLEVIOLET adoii.. entry gempak bukan men.. hahahha. masuk2 baca... wa kena beb... -_- huhuhu

PURPLEVIOLET said...

@NOVAhaha..lu kene beb!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...