KENAPA PERLU PILIH SAMSUNG GALAXY TAB

HYE READERS!











Hari ni azfa nak gosip2 siket ngan korang tentang kelebihan Samsung Galaxy Tab...yelah,sekarang ni,ramai yg guling2 badan dan hantuk2 kepala kat dinding 18 kali sebab  nakkan tablet yang femes ni..*kecuali azfa . keh keh keh  . So,untuk yang teringin nak beli tablet ni tapi tak tahu nak pilih yang mana satu antara tablet ni dan tablet2 yang lain yang sefemes dengannya.,meh sini azfa citer kat korang ape yang best dan cool sangat tentang Samsung Galaxy Tab ni.. Lets cekidaut bebeh ! 








        Samsung Galaxy Tab ni ada skrin sesentuh berkeluasan 7.0 inci je,comel kan?keluasan keseluruhan dia cuma 196.7 X 133 X 7.89 mm  . Klau saiz iPad besar sangat.yelah,keluasan iPad ialah 9.7 inci . keluasan keseluruhan dia pulak 241.2 X 185.7 X 8.8 mm .   gilaa besar kau nak membawaknya tu?kalau azfa,azfa pun rasa awkward nak seret iPad tu ke hulur ke hilir..mcm dukung anak dah gayanye..













 Yang menariknya pasal Samsung Galaxy Tab ni,dia menggunakan sistem operasi Android 2.2 Google.korang tahu tak ape itu Android 2.2 Google?muehehe..Android 2.2 Google tu ialah satu sistem yang support 3D games,menyokong Flash Video & Flash Games.jadi,bile korang main games kat Samsung Galaxy Tab ni,permainan korang akan lancar and smooth sangat!









Lagi satu yang syiokknye pasal Samsung Galaxy Tab ni,berat dia ringan ya ampun!Just 335 gram  iaitu hampir separuh lebih ringan berbanding iPad ! berat iPad ialah 607 gram nyah !









Harganya yang  ditawarkan  lebih rendah berbanding iPad.  Samsung Galaxy Tab cume berharga :


RM 1085.80 dengan Wi-Fi






Klau harga iPad 2 pulak : 



iPad 2 dengan Wi-Fi
• 16GB (RM1714)

• 32GB (RM2057)
• 64GB (RM2400)
iPad 2 dengan Wi-Fi + 3G
• 16GB (RM2160)
• 32GB (RM2500)
• 64GB (RM2848)







    Dari segi specs, Samsung Galaxy Tab lagi baik dari Ipad sebab Samsung Galaxy Tab  boleh berfungsi seperti telefon . boleh buat calls  biasa dan  3G calls. setakat ini iPad tiada fungsi ini.That means,kalau korang beli Samsung galaxy tab korang dah tak payah beli telefon lagi.jimat kan?





Korang mesti gila tangkap gambar kan?sila mengaku sekarang! muehehe..  Samsung Galaxy Tab  siri 7.7 mempunyai kelebihan dari segi kamera sehingga  8.0MP ! dia ade Rear Camera : 3.2 MP Camera (2048x1536 Pixels) With Auto Focus And LED Flash, Front Camera : 2.0 MP Camera (1600x1200 Pixels). walawee!sape taknak kan?dengan MP yang bagus ni,korang boleh snap gamba lawo2 cun2 gitu!kat iPad takde kamera ye readers sekalian .cume ade Primary Camera : 0.7 MP Camera (960x720 Pixels), Secondary Camera : 0.3 MP, VGA Camera (640x480 Pixels) .tak  sehebat Samsung Galaxy Tab!






Next,kat Samsung Galaxy Tab ni,korang boleh surf Facebook, Twitter, Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration dan banyak lagi !tapi unluckily,kat iPad,takde sume2 ni taw..rugi kan?






Samsung Galaxy Tab ni ade internal memory (64 GB) dan external memory taw!in addition,dia ade memory slot jugak ! iaitu Micro SD Card.kat iPad 2 takde sume ni okay ! iPad cume ade internal memory yang 64 GB tu je lah.


Korang boleh simpan lagu taw dalam Samsung Galaxy Tab ni..boleh gune headset dan ade speaker.






Ade GPRS,Bluetooth,3G.3G dia bagus taw iaitu HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps.iPad 2 punye 3G cume HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps .lembab siket lah..








Samsung Galaxy Tab ade gps taw! heeee ..jadi,kalau korang tak terror masa memandu ke sesebuah destinasi,Tab ni bole hulur2 pertolongan kat korang.ye dak?multifunction betul lah Samsung Galaxy Tab ni kan?











Audi0 player pada Samsung Galaxy Tab ni best u olls!dia ade  Music Formats : MP3, AAC, AAC+, EAAC+, WMA, OGG dengan Stereo Speakers And 3.5mm Audio Jack .gempak seyh! iPad 2 cume ade Music Formats : MP3, WAV, AAC, M4A (Apple Lossless) dengan Loudspeaker And 3.5mm Audio Jack . kurang best !



Asyik julang2 pasal kelebihan tablet ni jeh,,meh sini azfa citer siket pasal kelemahan tablet samsung galaxy ni pulak.tak banyak,siket jer..

Bila banyak main game, aplikasi Android tu tak dapat dijalankan dengan sempurna,that means,kalau korang banyak main game secara serentak,game tu akan jadi slow dan lambat pick up.Baterry dia pulak kurang tahan lame.Dia takde infrared dan takboleh sms.cume boleh instant message je.

Untuk memudahkan lagi awak2 semua untuk compare semua gadget-gadjet yang tak tahu nak pilih mana satu tu,compare je kat S I N I taw?sume maklumat ada dan lengkap termasuk harganya sekali..yang perlu korang buat cume masukkan brand gadget tu dan model.lepas tu terus dia tunjukkan ciri2 gadget tu..good luck guys !




DAH HABIS BACA?TAKNAK KOMEN KE?

8 ADMIRE HANTAR SURAT:

Stacy Hanza said...

haha..lepas baca ne terus ada fikir2 nak beli samsung.. i hope u win dear..googluck hehe

AZFA (PURPLEVIOLET) said...

@Stacy Hanza tq...

viRa said...

Memang betul Samsung Galaxy Tabs ni syok.My uncle ade satu,masa tengah bual2 ngan famili dia layan bende tu je.Tak dengar ape yang satu famili cakap.Focus betul..

airel chan said...

salam.

sekarang ade samsung galaxy note.
bleh edit gambar~

hehe.
ader kt iklan tv~

miss secret98 said...

heheh...bila baca xmenyesal beli samsung...

PURPLEVIOLET said...

@viRa
kan?jeles kot tgk org yg ade SGT ni

PURPLEVIOLET said...

@airel chanbetul2.best kan?

PURPLEVIOLET said...

@miss secret98memang tak rugi pun kalau beli.puas hati tu memang dijamin lah kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...